logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
Strömgatan 18, Stockholm, Sweden
(+46) 322.170.71
ouroffice@freestyle.com

Follow us

 

Informació per senderistes

·Equipament

-A la motxila cal portar-hi només allò que estem segurs de necessitar pel clima i el tipus d’excursió que farem. No ha de superar el 10% del nostre pes. (65 kg.=6,5 kg.)

-Es millor abrigar-se per capes de roba lleugera que utilitzar-ne de gruixuda i voluminosa. Hi ha roba esportiva que es transpirable, aïllant, de poc pes i volum.

-Mitjons de recanvi i protecció pel sol i la pluja.

-Una petita farmaciola amb esparadrap, benes, analgèsic, desinfectant, etc.

-Una manta tèrmica per temps fred, només pesa 50 grm.i ens pot abrigar en cas d’emergència.

-Cinta de precintar per reparar botes trencades, motxiles, etc., llumins o encenedor, ganivet i llanterna.

-Els bastons -SEMPRE DOS- ajuden a repartir l’esforç per tot el cos i alliberen la càrrega sobre les articulacions i columna.
Reportatges sobre aquest tema: AQUÍ AQUÍAQUÍ·Consells de senderisme

-CANSAMENT: Si esteu cansats es millor afluixar el pas que aturar-se per no refredar el cos. NO arribar mai a l’esgotament i demanar ajud als companys.

-SALUD: Si no ens trobem bé avisar als companys i deixar-se ajudar.

-ACCIDENT: En cas d’accident,
(a) Protegir l’accidentat i allunyar-se del perill.
(b) Donar-l’hi assistència inmediata. No deixar-l’ho sol.
(c) Sol·licitar l’ajuda mes propera o al tel.112 donant les dades del lloc o coordenades GPS. Consells dels Bombers 112: aquí

-HIDRATACIÓ: Cal beure aproximadament cada 30 minuts encara que no es tingui set, portar entre 1 i 2 Lt. d’aigua. Menjar cada 60 minuts o després d’un esforç considerable.

-ALIMENTACIÓ: Portar aliments que siguin energètics, de poc pes i volum, xocolata, barretes energètiques, fruits secs, pasta, etc.
A l’esmortzar no parar més de 15 minuts i per dinar 1 hora com a molt. Parar mes del compte no es aconsellable perquè costa mes tornar a reempendra la marxa a bon ritme.

-PREPARACIÓ: Abans de començar a caminar, o fer qualsevol activitat física o esportiva, i a l’acabar-la, cal fer uns estiraments per sentir-nos més flexibles i evitar lesions. Us podeu baixar  aquesta taula d’exercicis aconsellats per la Graciela, professora d’Educació Física, trets del llibre “Estirar-se” de Bob Anderson.


Tornar a SENDERISME

Aquest lloc web utilitza galetes perquè tinguis la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostrapolitica de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies