logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
Strömgatan 18, Stockholm, Sweden
(+46) 322.170.71
ouroffice@freestyle.com

Follow us

 
SENDERISME

St.Seb. Montmajor – març 2018

St.Seb. Montmajor – març 2018

Info

UECCornellà
senderisme

curs 2017 – 2018
Propera sortida:
dia 4 de març 2018

excursió nº 133
St.Sebastià de Montmajor
(Vallès Occidental)

Introducció:
Des de Sant Sebastià de Montmajor al Santuari ecològic de Gallifa i cim de Sant Sadurní de Gallifa

Fa dos cursos els senderistes , vam travessar tot caminant la muntanya del Farell i el Pic del Vent (815m), des de Caldes de Montbui – el Vallès Oriental  per arribar a la vall de Sant Sebastià de Montmajor (518m) i finalitzar un bonic itinerari de muntanya en el petit nucli de cases i l’esvelta església romànica…

En aquell camí veiem a l’horitzó com s’aixecaven de teló de fons ,  les muntanyes de la serra de Sant Llorenç i les dels cingles de Gallifa i la Mola de Sant Sadurní – alçat a  942 m .

Aquesta vegada l’autocar ens acostarà al nucli de Sant Sebastià de Montmajor i des d’allí en un bonic itinerari entre boscos i al costat de la riera de Gallifa, farem camí cap a Gallifa ( 502m) ja en terres del Vallès Occidental.

El poble de Gallifa està situat en una vall natural, la de la riera de Gallifa, pertanyent a la conca del Besòs, limitada per la muntanya de Sant Sadurní al nord i el Turó del Castell al sud. En aquesta bonic poble hi trobem l’església romànica de sant Pere i sant Felix, els tallers del ceramista de Josep Llorens Artigas.

També hi trobem el  castell de Gallifa (642m) i l’anomenat  santuari de la mare de deu de l’ecologia en l’església romànica del recinte.

Excursió LLARGA:
Des de Sant Sebastià de Montmajor al poble de Gallifa i ascensió a la Mola de Sant Sadurní de Gallifa, retorn al poble de Gallifa

Fem el mateix camí que els de la curta i arribant al poble de Gallifa ens encaminarem cap a la mola de sant Sadurní de Gallifa ( 942 m. ), pel camí que ens condueix a al Font del Trull, pugem en forta pujada per la canal de Sant Sadurní , la coma Roja i assolir el cim i veure la bonica església romànica de Sant Sadurní, la nostra baixada es farà del Collet de Sant Sadurní pel camí dels Feliuans ,passant pel Serrat de la Por i el Collet de Pedra i fins al fons de la riera de Gallifa i per sota el Serrat del Cau arribarem al km. 11 de la carretera BP-1241 on ens recollirà l’autocar amb la resta de companys.

-Distància: 17,5 km.
-Desnivell: 490 mt.
-Temps:  6,5 hr.
-Dificultat: mitjana**(****)
-Track GPS: TRKGPX
-Mapa+itinerari: AQUÍ

_______________________________

Excursió CURTA:
Sant Sebastià de Montmajor al Castell i poble de Gallifa.

El nostre itinerari sortirà des de Sant Sebastià de Montmajor i resseguint un camí prop de la riera anirà endinsant-nos dins el bosc i guanyant alça poc a poc  trobarem les masies de Ciuró i de Soleia arribem al bonic paratge dins el bosc on hi ha l’església romànica de santa Maria del Grau , ja en terme municipal de Gallifa  i el nostre camí continua fins a retrobar la riera i ens encamina poc a lloc sota el Castell de Gallifa, que assolirem en pujada i visitarem l’indret i el santuari de la mare de deu de l’ecologia. (Amb aquesta pujada al castell caldria afegir-hi 2,3 km., i serà opcional). Després en suau baixada ens encaminarem fins al poble de Gallifa on finalitzarà la nostra caminada.

-Distància: 8,8 – 11,1 km. (pujada castell)
-Desnivell: 275 – 370 mt.
-Temps:  3 hr.
-Dificultat: fàcil*(****)
-Track GPS: TRKGPX
-Mapa+itinerari: AQUÍ

Horari

-Hora de trobada: 6:45 h.
-Hora sortida autocar: 7:00 h. (puntual)
-Lloc de trobada: Estació bus Cornellà:  AQUÍ

Pronòstic meteorològic

Inscripcions

-Dates d’incripció:
· Fins el dijous abans de l’excursió a les 24:00h.

-Preus:
· Soci UECC – UECPrat – Esplg. Viva -FEDERAT-: 15€
· Soci UECC – UECPrat – Esplg. Viva -NO FEDERAT-: 20€
· FEDERAT – No Soci UECC – UECPrat – Espl.Viva: 20€
· NO SOCI – NO FEDERAT: 25€

-Pagament excursió:
· A l’autocar el dia de l’excursió.

Properes activitats UECC

15
agost 2024

Campament de vacances 2024

05
octubre 2024

Curs 2024-25 -senderisme-

31
desembre 2024

75 reptes

Info
Secció:
Ubicació: St.Sebastià de Montmajor (Vallés Occ.)
Data: 4 març, 2018
Durada: 1 Day

Aquest lloc web utilitza galetes perquè tinguis la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostrapolitica de galetes

ACEPTAR
Aviso de cookies